Viimeisestä kirjoituksesta onkin kulunut reilusti aikaa... Pitäisi alkaa kirjoittelemaan taas ahkerammin. :)

Olimme siis viime viikonloppuna Nuorten SM:eissä Vöyrillä. Olimme Marin kanssa maanantaista tiistaihin eräleirillä, jossa suoritimme metsästäjätutkinnon. Torstai oli "vapaapäivä" ja sitten lähdimme taas reissuun. Saavuimme kisapaikalle jo perjantaina, koska silloin Mari ja Viivi, Janina ja Viola sekä Karo ja Rico kisasivat kahdessa agilitylähdössä. Itse en Venlaa niihin ilmoittanut, koska luulin, että sillä olisi ollut tulossa juoksut, mutta eipä niitä sitten tullutkaan! Yövyimme kisapaikan lähellä asuntolassa, johon meillä oli pieniä vaikeuksia aluksi löytää...

Lauantaina pääsimme sitten vihdoin Venlankin kanssa radalle, kun vuorossa oli Nuorten SM-karsintarata. Venla oli jostain syystä hiukan väsynyt ennen rataa, mutta olin siitä itseasiassa iloinen, sillä se tiesi parempaa keskittymistä. Rata meni sitten hyvin ja saimme tulokseksi 0:n ja sijoituimme ensimmäisiksi! Tämä oli meidän ensimmäinen nollamme. Viivi ja Mari saivat myös 0-tuloksen joka oikeutti heidät kisaamaan 2-luokassa. Onnea!! Pääsimme sitten finaaliradalle, mutta se ei sitten mennytkään niin hyvin. Venla otti turbovaihteen päälle ja ensimmäinen virhe tuli kepeiltä, joiden piti olla suhtkoht varmat... Seuraavaksi se hyppäsi pituuden päälle, koska ei keskittynyt ponnistamiseen tarpeeksi. Tässä vaiheessa luovutinkin jo ohjauksessa.. Tältä radalta tuli HYL.

Sunnuntaina olivat vuorossa vielä Nuorten SM-tokoilut. Koirat olivat jo melko väsyneitä ja mielessä kävi jo, josko olisimme lähteneet kotiin jo lauantai-iltana. Porukastamme minun ja Venlan suoritus oli ensimmäisenä. Venla oli yllättävän virkeänä, vaikka olisin luullut että se olisi ollut väsyneempi viikonlopun päätteeksi.. Paikallaanmakuu meni muuten ok, paitsi että alussa juuri, kun olin sanomassa maahan-käskyä, Venla alkoi rapsuttamaan itseänsä. Muuten liike meni hyvin ja siitä tuli 8 kaksoiskäskyn takia. Muut liikkeet menivät hiukan poskelleen, Venla unohti jotain ihan varmoja juttuja, kuten luoksetulon pysäytyksen (teki läpijuoksun!), liikkeestä seisomisessa se istui kun kävelin taakse jne.. Tulokseksi tuli ALO2 ja pisteitä saimme 143,5 eli tämä koe meni periaatteessa huonoiten, miten on meillä ikinä avoimessa mennyt. Toisaalta emme me nyt ole kovin ahkerasti treenanneetkaan! Huonoista pisteistä huolimatta olen tähän kokeeseen erittäin tyytyväinen, sillä Venlan ongelmana kokeissa on yleensä ollut motivaation lopahdus ja viretilan totaalinen lasku. Nyt Venla oli todella skarppina ja innokkaana koko kokeen ajan, josta olen todella tyytyväinen!! Seuraaminen meni juuri tämän takia paremmin kuin mitä ikinä on mennyt, siitä tuli 9½ ja yleisvaikutelma oli 10.

Janinalla ja Violalla meni ALO-luokassa myös todella mukavasti, tulos jäi ykköstuloksesta harmillisesti vain muutaman pisteen! Ja se pelätty paikallaanmakuukin onnistui. :) Tuomari valitettavasti tulkitsi väärin Viivin käytöksen luoksepäästävyydessä ja keskeytti heidän suorituksensa.

Mainittakoon vielä, että osallistuimme Marin kanssa Naantalin unikeonpäivän talentti-kisaan koiratanssiesityksellä. Esitys meni todella kivasti, varsinkin kun muistaa sen, että olimme käyneet sen vain kerran läpi ennen esiintymistä! Emme voittaneet kisaa, mutta saimme silti "lohdutuspalkinnoksi" golflahjakortit.